Polícia informuje

182
Aj takéto následky malo „besnenie“ muža z Púchovského okresu vo dvore rodinného domu.

Nezmestil sa do kože…
Hliadka mestskej polície riešila telefonické oznámenie, podľa ktorého na Komenského ulici neznámy muž prevracia kontajnery na komunálny a separovaný odpad. Na mieste našla muža z Púchova, ktorého predviedli na oddelenie mestskej polície. Za priestupok proti verejnému poriadku mu udelili 30-eurovú pokutu. Keďže nemal finančnú hotovosť, vystavili mu mestskí policajti blok na pokutu nezaplatenú na mieste.

Zatúlal sa…
Na oddelenie mestskej polície prijali telefonické oznámenie, podľa ktorého sa po Ulici 1. mája pohybuje pes väčšieho vzrastu. Hliadka mestskej polície na mieste odchytila labradorského retrivera bledej farby bez obojka, známky a čipovania. Psa umiestnili do záchytného koterca v Podniku technických služieb mesta Púchov. Po odovzdaní psa majiteľovi vyriešili mestskí policajti priestupok udelením pokuty vo výške 10 eur.

O 30 eur ľahší
Hliadka mestskej polície zistila na Ulici Ferka Urbánka priestupok. Po zemi sa tam váľal muž z Púchova evidentne pod vplyvom alkoholu. Muža hliadka predviedla na oddelenie mestskej polície, následne ho previezli do miesta trvalého bydliska a po overení totožnosti vyriešili mestskí policajti priestupok blokovou pokutou vo výške 30 eur.

Nechceli odísť
Hliadka mestskej polície zasahovala na Námestí slobody, kde podľa telefonického oznámenia boli v predajni dvaja podnapití muži, ktorí odmietali opustiť prevádzku. Mestskí policajti našli na mieste dvoch mužov, ktorí pod vplyvom alkoholu vzbudzovali verejné pohoršenie. Oboch z predajne vykázali, priestupok vyriešili napomínaním.

Zatiaľ len napomenutie
Púchovskí mestskí policajti preverovali telefonické oznámenie, podľa ktorého hluk z pohostinského zariadenia na Moravskej ulici ruší obyvateľov okolitých domov, malo dochádzať k nedodržaniu prevádzkového času a v prevádzke bol nonstop pustený ventilátor. Oznamovateľ podľa vlastných slov riešil dlhodobé problémy aj s domovníkom, ten ho odporučil na mestských policajtov. Podľa neho boli uzatvorené dohody medzi nájomníkmi a majiteľmi prevádzky, ktoré však v pohostinskej prevádzke nedodržiavajú. Hliadka na mieste zistila priestupok proti verejnému poriadku, čašníčka obišla s napomenutím.

Za podpálenie auta a vykopnutú bránu hrozia mužovi z okresu Púchov tri roky
Policajti Obvodného oddelenia z Púchova vzniesli obvinenie z prečinu poškodzovania cudzej veci a prečinu porušovania domovej slobody voči 29-ročnému mužovi z okresu Púchov. Obvinený mal v skorých ranných hodinách opakovane prísť k rodinnému domu v Púchovskom okrese, pričom mal vykopnúť železnú kovanú dvojkrídlovú bránu, ktorú v mieste uzatváracieho mechanizmu poškodil.
K rodinnému domu sa mal opäť vrátiť, mal neoprávnene vniknúť na pozemok cez poškodenú bránu a rozbiť zadné sklo na odstavenom aute a odísť preč. Následne sa mal opätovne vrátiť k rodinnému domu, vniknúť na pozemok a poliať zadnú časť auta horľavou látkou, ktorú zapálil. Majiteľovi rodinného domu ako aj vozidla vznikla celková škoda vo výške 2800 eur. Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Zdroj: MsP Púchov, KR PZ Trenčín